Vargje ditore

ATI YNË

Nicanor Parra

Ati ynë që je në qiell
dhe mban hallet e botës
me ballin rrudhur
si të ishe një prej nesh,
mos e vra mendjen më për ne.

E kuptojmë që vuan shumë
sepse nuk rregullon dot gjë.

E dimë se Djalli të qetë nuk të le,
gjithçka shkatërron, çka ti ndërton.

Ai të përqesh,
por ne qajmë me ty.

Ati ynë, që je atje ku je,
qarkuar me engjëj hileqarë,
sinqerisht,
për ne mos vuaj më.

Kupto dhe Ti
se Zotat të pagabueshëm s’janë,
por ne dimë të falim, gjithçka falim.

© shqipëroi Maksim Rakipaj