ATI YNË

Nicanor Parra Ati ynë që je në qiell dhe mban hallet e botës me ballin rrudhur si të ishe një prej nesh, mos e vra mendjen më për ne. E kuptojmë që

Read More

LAOKONTI

ISMAIL KADARE Si çdo gjë e tmerrshme është i thjeshtë sekreti, Që brenda boshllëku i gjoksit tim mban. Afroni, pra, kokat të dëgjoni të vërtetën, Mua

Read More

LAMTUMIRË

Arshi Pipa   Mos loto, q'i n'kujtese te ruej pa turbullue kqyrjen tende plot shprese magdalene e pikellue! mos qaj! fisnike zija kur veten nuk

Read More

E pikturova jetën

E pikturova jetën Të madhe e të bukur Si një kopesht me lule. Si një flutur. E pikturova jetën Diku tutje, larg E unë, afër në det Shpirtin flakë. Vaz

Read More

Natë

ELIF ŞAFAK Natë Nëna ime në të katërmbëdhjetat u bë nuse, në të nëntëmbëdhjetat u bë kurban. Nëna ime e bukur, që kishte buzëqeshjen si shkëlqim

Read More

Më në fund u plakëm grua

Poezi nga Ndoc Gjetja Më në fund u plakëm grua, siç e sheh dhe vetë me thinja të bardha e rrudha na mbushi kohë e sertë. Dhe shëtitjet i rralluam në

Read More

Ti mos…

Ti mos qesh. Pse? Se je grue. Ti mos çaj. Pse? Se je grue. Ti mos bërtit. Pse? Se je grue. Ti mos fol. Pse? Se je grue. Ti mos ec ashtu. Pse?

Read More