Nasht, qafën e theftë!

E mira s'vjen vetëm Pa nji t'keqe mbas veti. Rrezet e rrejshme ta zverdhin nurin Dita soset si mos me u kanë kurrë, Nata pa pikë marifeti n'sahat tret

Read More

Në munç – R. Kipling

Në munç Në munç të mbash në kokë terezinë Kur shokët çmendër dhe fajtor të nxijnë; Në munç të kesh besim, kur të dyshon Kushdo, dhe s’ka njeri që

Read More

Koha e krymbave

KOHA E KRYMBAVE Dalin kryezez, kryeverdhë, nga vullnet i vrimave Turren, terr në sy, myshqeve, mendimeve, muranave Trup e tërthorë u bien trupave

Read More

N’Prishtinë

N' Prishtinë orienti me oksidentin shpatull n'shpatull rrinë Dashnisë për at' e dhè, ia shuajnë urinë! N'Prishtinë Ulen shejzat gjunjas e n'hije log

Read More

E paëndërrta ime

MOS EJA NË ËNDËRR Mos eja në ëndërr, e paëndërrta ime Nuk je Safua me zemër të brishtë.- Ngopur me vdekjen e dashurisë gjer në grykë, jam! Edhe

Read More

UNË… – Esad Mekuli

UNË... Unë nuk njoh lumni: shqetsimet në zemër m'lulzojnë. Kam mbetë i vetëm-pa motër e pa vlla. Jam fëmi i k'putun, n'horizonte t' tymnosuna ra,

Read More

GRATË – Janis Ricos

GRATË Janë shumë të largëta gratë. Çarçafët u kundërmojnë natën e mirë. Vendosin bukën mbi tryezë, që të mos ua ndiejmë mungesën. Atëherë e kuptoj

Read More

N’trok (Gjâma e erës)

N'trok Kadâlë me mu', kadâlë...! Vrapin ta bâj hap, hapin ta bâj zap... Kadâlë me mu', kadâlë...! Frymën ta shitoj, zanin ta zhgjimoj, ândrrën ta mbar

Read More