UNË… – Esad Mekuli

UNË... Unë nuk njoh lumni: shqetsimet në zemër m'lulzojnë. Kam mbetë i vetëm-pa motër e pa vlla. Jam fëmi i k'putun, n'horizonte t' tymnosuna ra,

Read More

GRATË – Janis Ricos

GRATË Janë shumë të largëta gratë. Çarçafët u kundërmojnë natën e mirë. Vendosin bukën mbi tryezë, që të mos ua ndiejmë mungesën. Atëherë e kuptoj

Read More

N’trok (Gjâma e erës)

N'trok Kadâlë me mu', kadâlë...! Vrapin ta bâj hap, hapin ta bâj zap... Kadâlë me mu', kadâlë...! Frymën ta shitoj, zanin ta zhgjimoj, ândrrën ta mbar

Read More

Baba, ne ikëm

Baba, ne ikëm,… Shtëpinë e braktisëm… Një kohë arixhinjsh jeton gjithë bota, Dhe foton tënde nga muret e zbritëm, Si dryn një palë lot vendosëm tek po

Read More