O GRUA

Poezi nga: Rabindranath Tagore Përktheu: Maksim Rakipaj O grua, jo vetëm vepër e Perëndisë, por edhe e gjithë burrave je ti, që përherë të zbukurojnë

Read More

ATI YNË

Nicanor Parra Ati ynë që je në qiell dhe mban hallet e botës me ballin rrudhur si të ishe një prej nesh, mos e vra mendjen më për ne. E kuptojmë që

Read More

LAOKONTI

ISMAIL KADARE Si çdo gjë e tmerrshme është i thjeshtë sekreti, Që brenda boshllëku i gjoksit tim mban. Afroni, pra, kokat të dëgjoni të vërtetën, Mua

Read More

LAMTUMIRË

Arshi Pipa   Mos loto, q'i n'kujtese te ruej pa turbullue kqyrjen tende plot shprese magdalene e pikellue! mos qaj! fisnike zija kur veten nuk

Read More

E pikturova jetën

E pikturova jetën Të madhe e të bukur Si një kopesht me lule. Si një flutur. E pikturova jetën Diku tutje, larg E unë, afër në det Shpirtin flakë. Vaz

Read More

Natë

ELIF ŞAFAK Natë Nëna ime në të katërmbëdhjetat u bë nuse, në të nëntëmbëdhjetat u bë kurban. Nëna ime e bukur, që kishte buzëqeshjen si shkëlqim

Read More

Më në fund u plakëm grua

Poezi nga Ndoc Gjetja Më në fund u plakëm grua, siç e sheh dhe vetë me thinja të bardha e rrudha na mbushi kohë e sertë. Dhe shëtitjet i rralluam në

Read More