Nobelistët

Mjekja suedeze e kthen prapa çmimin Nobel në shenjë proteste për çmimin dhënë Handkes

Mjekja suedeze Christina Doctare e kthen prapa çmimin Nobel të fituar në vitin 1988 në shenjë proteste për çmimin dhënë Peter Handkes, raporton Balkans Aljazeera.

Ajo sonte foli para qindra të mbledhurve në kryeqytetin suedez për të protestuar ndaj vendimit të Akademisë Suedeze për t’i dhënë Çmimin Nobel Handkes.

Christina Doctare tha se tani po dorëzon Çmimin Nobel të saj.

Të mbledhurit e duartrokitën me zë të lartë dhe bërtisnin emrin e saj.

Linqet në të cilat raportohet se Christina Doctare kthen prapa çmimin Nobel